Dag 9: Theeplantage – Mago Guesthouse

Voor de verandering staat er vandaag weer een 6-7-8-je op het programma. Tijdens het afbreken van de tent hebben we een mooie zonsopkomst boven de Kerio Vallei, wat het vroege opstaan meer dan waard was.

Theeplukker vanuit de truck
Theeplukker vanuit de truck

Gestopt voor de lunch bij thee velden, voor het bezoeken en uitleg van de locale bevolking. Op weg naar de thee velden barst er een grote regenbui los, waardoor de rondleiding en uitleg niet doorgaat.. Wij staan met z’n allen te schuilen onder een boom waar Nicole ons wat uitleg geeft over het plukken van de thee. Na de uitleg zijn we aan het zingen met de locale kinderen die aan de overkant van de weg staan (hoofd, schouder, knie en teen) als er opeens een busje stopt, … om ons een lift te geven terug naar de truck??? Nee, om de hele groep op de foto te zetten. Als het weer wat droger is lopen we terug naar de truck waar we snel lunchen voordat de volgende bui losbarst. Na de lunch zijn we verder gereden naar het plaatsje Mago dat iets ten noorden ligt van Kisumu. Onderweg hebben we toch nog theeplukkers aan het werk gezien.

Mago Guesthouse
Mago Guesthouse

Tegen het einde van de middag komen we aan bij Mago guesthouse waar we vannacht zullen verblijven. In de bus krijgen we een envelop met daarin je kamersleutel. Wij hebben kamer 9. De kamers zijn prachtig met mooie badkamers en heerlijke douches. We krijgen even de tijd om ons op te frissen. Daarna is het tijd voor de rondleiding over het schoolterrein en het bekijken van een aantal leslokalen. Eigenlijk hebben we alleen de metselruimte goed gezien want die was niet op slot (sleutel was er niet van de andere lokalen, die we alleen via een raam hebben we bekeken).

Mago Polytenic School (foto Wendy)
Mago Polytenic School (foto Wendy)

Mago Guesthous is een onderdeel van het Mago Polytechnic School Project, waar jongeren uit de omgeving praktisch geschoold worden in mechanica, houtbewerking, computervaardigheden of naailessen. Op deze manier kunnen ze eventueel als zelfstandig ondernemer aan de slag. Om extra inkomsten te genereren, is besloten om een guesthouse te openen wat verbonden is aan de school. In het guesthouse en het restaurant lopen jongeren stage.

Na de rondleiding is er weer wat tijd voordat we gaan eten. We hebben beide wat op bed gelegen en daarna gedouched.

Mago Polytenic Hotel school (foto Wendy)
Mago Polytenic Hotel school (foto Wendy)

Met het eten heeft Marijke alleen wat bouillon en brood gehad omdat ze zich niet lekker voelt. De anderen hebben een 3 gangen menu gehad. We hebben allemaal ons paspoort met de benodigde papieren bij Nicole ingeleverd, zodat we morgen sneller de grens over kunnen. Tevens het geld dat we omgewisseld willen hebben naar Tanzaniaanse shillingen afgegeven bij Nicole.