Dag 7: Nakuru Nationaal Park en Kerio Valley

Vanmorgen om 05.30 uur gewekt, om 6 uur ontbijt en om 6.30 uur zitten we in de truck om te gamedriven in Nakuru Nationaal Park. Tijdens deze gamedrive weer veel dieren gezien; 15 witte neushoorns, zebra’s, giraffes, buffels, wratten zwijn, wilde hond.

Op eens wordt de truck staande gehouden door twee rangers van het park, gelukkig niets ernstigs.

Zwarte neushoorn
Zwarte neushoorn

De rangers willen ons er op attenderen dat er aan de rand van het begroeiing een groep zwarte neushoorns stonden. Deze rangers doen onderzoek naar de zwarte neushoorn.
Daarna weer verder met de safari. Hapo Hapo Ali, (stop, stop Ali) want Nicole, Martijn en Klaas meende toch echt dat er een luipaard door de begroeiing liep.

Om 10.00 uur weer terug op de campsite en is het tijd om te brunchen. Na het brunchen spullen inpakken, tenten afbreken, truck inpakken want we gaan weer weg. Vandaag rijden we naar de Kerio Vallei.

Viewpoint Kerio Valley
Viewpoint Kerio Valley

Na 2,5 uur rijden wordt er even gestopt voor wat boodschappen en enkele vluchten een hotel in voor een sanitaire stop of een shop voor de nog nodige aankopen. Na een half uurtje rijden stopt de truck voor een viewpoint over de Kerio Valley.

Aan het eind van de middag komen we aan op de Lelin Campsite die door Francis Kiplagat is opgericht. Hier is er de mogelijkheid om in een lodge te slapen (zonder stroom en maar met koud water douche), maar niemand maakt hier gebruik van. Alle tenten worden op de plateau gezet met uitzicht over de vallei.
Op deze campsite was er de mogelijkheid om kleding in te leveren, deze zou dan tegen vergoeding gewassen worden door de plaatselijke bevolking. Op deze manier kunnen de mensen iets bijverdienen. Al snel hadden we verschillende plastic tassen met was klaarstaan.

Hutje Kerio Valley
Hutje Kerio Valley

Tot het eten hebben we met z’n allen bij elkaar in één van de hutjes gezeten dat uitkijkt over de Kerio Vallei, maar ook gedeeltelijk boven de vallei hangt. Het is wel erg vol met zoveel mensen in het hutje, maar ook erg gezellig!

Opladen...
Opladen... (foto Leon)

Tussen 19:00 en 23:00 uur was er stroom doordat alleen dan de aggregaat aanstaat. Alle verdeel dozen worden tevoorschijn getoverd zodat de accu’s weer opgeladen konden worden. Om 19.30 uur werd er tomatensoep, aardappelpuree, kool, wortelsaus en worstjes geserveerd. Daarna met een kop thee de sterrenhemel bekeken. Om 21.30 uur vielen onze ogen dicht.