Dag 6: Nakuru Nationaal Park

Om 06.45 uur ging de wekker, eerst allebei gedouched en onze tassen weer ingepakt. Om 7.30 uur zijn we gaan ontbijten in het restaurant. De rekening van gisteravond betaald bij de bar. Daarna de spullen opgehaald uit de kamer en in de truck gezet, zodat we om 9.00 uur konden vertrekken.

Onderweg nog even gestopt bij een viewpoint over Rift Valley. Dit geologisch fenomeen wordt de Great Rift Valley of East Africa genoemd ofwel de Oost-Afrikaanse Slenk. Over een lengte van 6000km van Mozambique tot de Dode Zee, brak miljoenen jaren geleden de aardkorst open, waardoor een 700m diepe kloof overbleef die op bepaalde punten 300km breed is. In Kenia liggen in deze vlakte een hele reeks meren zoals het Nakurumeer.

Great Rift Valley Panorama
Great Rift Valley Panorama

Bij het viewpoint zijn enkele shops hier hebben we 6 onderzetters in een houder gekocht (500 Keniaanse shilling). De volgende stop is het centrum van Nakuru, hier hebben Nicole, Vengay en Ali boodschappen gedaan. In deze tijd konden wij Nakuru in voor 2 uurtjes. Wij hebben met een stel anderen bij een koffieshop wat gedronken (30 K.sh voor koffie / 25 K.sh voor thee).

Fries Restaurant???
Fries Restaurant??? (foto Leon)

Daarna hebben we in een echt fries restaurant gegeten. We hadden een sausage special en een samosage (gehakt in bladerdeeg) special (50 K. Sh. Per special). Daarna zijn we de markt over geweest alleen die was niet zo succes, werden alleen maar vastgeklamd door verkopers. Klaas heeft nog een houten Keniaanse vlag gekocht door deze te ruilen met een plastic exemplaar + 100 Keniaanse shilling, die hij voor het eten had gekocht.
Terug bij de bus moest er nog even gewacht worden omdat de boodschappen nog niet allemaal gehaald waren. Tijdens het wachten werden we lastig gevallen door kinderen die bedelde om geld of mensen die spullen aan ons probeerde te verkopen. Nederlands kunnen deze verkopers ook al. Termen als ‘dit is goedkoper dan bij de Hema’ hebben we in paar minuten vaak gehoord.

Vanuit het centrum zijn we naar de campsite in Nakuru National Park gereden. We mochten nu weer een eigen plekje voor de tent opzoeken, als we maar uitkeken voor de mieren. Na het opzetten van de tenten zijn we gaan gamedriven langs Lake Nakuru.

We zien onze eerst (witte) neushoorn. We zijn onder andere naar Baboon cliff viewpoint gereden. Hier vandaan kijk je uit over Lake Nakuru en alle flamingo’s die in het meer aan het eten zijn. Het uitzicht was schitterend met het roze van de flamingo’s en het blauw van het water.

Takken vrouwtje
Hout voor het kampvuur

’s Avonds bij het kampvuur hebben wij penne, kipstukjes, grote stukken groente met championsaus gegeten. Het hout was ’s middags gehaald door een vrouwtje die hiermee geld verdiende. Regelmatig wordt er locale bevolking gevraagd voor klusjes zodat ze daarmee geld kunnen verdienen ipv te bedelen.