Dag 5: Thomson Falls

Vanochtend weer een 6,7,8je. Tijdens het opruimen van het ontbijt krijgen de bavianen de kans om brood te stelen. Al gamedrivend zijn we deze ochtend het Samburu reservaat uitgereden. Bij de gate van het reservaat hebben we de twee Samburu’s weer bij hun dorp afgezet.

Plasstop in Isiolo
Plasstop in Isiolo

Vandaag zal een lange reisdag worden met gedeeltelijk dezelfde route als die we afgelegd hebben om er te komen. We houden een snelle plasstop bij Isiolo ‘Ntumburi Curio Shop’.

De lunch hebben we vandaag bij de campsite bij Mount Kenya. De lunch moet nog gedeeltelijk gemaakt worden dus er kan door de jongens gefrisbee-ed worden. Helaas dit is voor korte duur want Klaas gooit de frisbee in de boom en daar moet hij toch wel weer uit. Met veel stenen gooien lukt dit. Ondertussen is de pastasalade ook klaar. De truck wordt weer ingepakt met de lunchspullen en we rijden weer door naar de Thomson Falls.

Bagage uit de truck
Bagage uit de truck (foto van Jorien)

Aan het eind van de middag (17.00 uur) arriveren we bij Thomson Falls lodge. Hier moeten we onze bagage uit de truck halen en als kamer bij elkaar leggen zodat dit naar de kamers gebracht kan worden.

In de tussentijd gaan wij naar de hippo-poel met een locale gids. Tijdens deze korte wandeling komen we langs souvenirwinkeltjes. Het volgende stukje uit het boek ‘Weerzien in Kenia’ beschrijft goed hoe dat ging.

“Bij aankomst worden we al door verschillende vrouwen vanuit hun souvenirwinkeltjes begroet en we horen: ‘Jambo customer, how are you? I’m Esther. Come to my shop!’ Er komen nog meer vrouwen die ons hun naam willen inprenten, zodat we morgen beslist in de juiste winkel de juiste aankopen kunnen doen.”

Bron: Weerzien in Kenia door Corinne Hofmann

We mogen alleen naar de pool als de hippo’s nog in het water zijn, als ze op het land zijn om te grazen zijn ze te gevaarlijk. Maar we hebben geluk. De hippo’s zijn nog aan het zwemmen en willen ook hun bek wel open doen voor een paar leuke kiekjes.

Op de terugweg naar de lodge, even snel de waterval (72 meter) bekeken.

Thomson Falls
Thomson Falls
We worden wederom aangesproken door de vrouwen welke souvenirs verkopen.
Daarna de sleutel bij de receptie gehaald en een mevrouw is met ons meegelopen om uit te leggen hoe we warm water uit de douche krijgen. We hebben nog 45 minuten totdat we gaan eten. We hebben in deze tijd ons ondergoed gewassen.
Om 19.30 uur hebben we een lopend buffet in het restaurant van de lodge. We zijn vroeg op bed gegaan want Klaas heeft last van diarree. Ook Marijke heeft last van haar buik en is misselijk en hierdoor heeft ze slecht geslapen.