Dag 4: Samburu reservaat en lodge

Vandaag zijn we half zes opgestaan zodat we om half zeven konden vertrekken voor een ochtend gamedrive. We hebben dikdiks, Impala, Thomson gazelle, springbokken, olifanten, giraffen, wrattenzwijnen en buffels gezien.

Na de gamedrive hebben we uitgebreid geluncht op de campsite. Het menu bestond uit brood met roerei, groente, worstjes, watermeloen en ananas.

Bezoek evenaar
bij het zwembad
’s Middags zijn we naar de Samburu Game Lodge gelopen waar we rond het zwembad konden relaxen of zwemmen. Je moest hier wel goed op je spullen letten omdat anders de apen er mee vandoor gingen. Een mooi gezicht is het hoe de apen water drinken uit het zwembad en rondlopen met hun kleintjes op de rug.

Om drie uur zijn we door Ali opgehaald zodat we direct door konden voor een gamedrive. Wij zijn de brug over de rivier overgegaan. Na de eerste wildstop wil de truck niet meer starten. Na eventjes sleutelen blijkt een koolstaafje van de accu stuk te zijn. Na dit gerepareerd te hebben rijden we verder.
Tijdens een heuvel oprijden is Wineke van de tafel afgevallen, dit was dan ook de laatste keer dat de tafels als stoel gebruikt mochten worden. We hebben nog van het uitzicht genoten. Wanneer we terugrijden moeten we opschieten want na zes uur mogen we brug niet meer over. Op zo’n moment zien we natuurlijk het mooiste wild. Hapu hapu Ali.

Teruggekomen op de campsite heeft Vengay het eten klaar: Kippenpoten, gefrituurde aardappels en koolsalade. Na het eten schuiven twee Samburu mannen aan bij het kampvuur. Ze vertellen wat over hun cultuur en gewoontes. Daarnaast beantwoorden ze al onze vragen die we hebben na het bezoek aan hun dorp van gisteren. Tijdens het verhaal scharrelt er een beest rond de groep waarvan we zo nu en dan schrikken wanneer de prullenbak omvalt. Na het schijnen met zaklampen blijkt het een meerkat te zijn.