Dag 11: Lake Victoria

Instappen...
Instappen...

We zijn de dag begonnen met half 8, 8 uur, en om half negen stappen we in de boot om een bezoek te brengen aan een van de vissersdorpjes die aan het meer liggen. Onderweg hebben we vele dieren zoals, zeearenden, nijlvaranen, bavianen, aalscholvers, pelikanen, ijsvogels, reigers en marabou’s gezien.

In het vissersdorp worden aasvisjes gedroogd op de rotsen en daarna in pannen meegenomen. De kinderen doen de afwas in het meer, of lopen aan onze hand door het dorp.

Marijke met kids
Marijke met kids
Klaas met jongen
Klaas met jongen

Ze laten je niet los, behalve om midden op straat te plassen… Klaas heeft het minder druk. Hij loopt maar met één jongetje aan zijn hand, hij heeft de rest afgeschrikt door boos te kijken wanneer ze ruzie gingen maken. Marijke heeft daarentegen beide handen vol. Net zoals de meeste reisgenoten. Aan het eind van de wandeltocht hebben we voor de kinderen bananen gekocht, die de docenten zullen uitdelen.

Relaxen op campsite
Relaxen op campsite

Bij terugkomst op de campsite staat onze lunch voor vandaag alweer klaar. Voor vanmiddag staat er niets op het programma dus de meeste zoeken een ligstoel op waar ze de middag doorbrengen met lezen en slapen.
Zwemmen kunnen we hier niet tenzij we een slachtoffer kunnen vinden die ons eerst 15 tot 20 meter het meer in wil dragen. Want in de eerste meters komen larven van de zoetwaterslak voor, die voor Bilharzia (wormziekte) kan zorgen. Er is een groepje die een spelletje Boonanza speelt, de bonen vliegen af en toe in het rond. Klaas en Niels hebben de kascontrole van Kenia gedaan, Nicole je hebt het uitstekend gedaan.

Tilapia vis
Tilapia vis
’s Avonds eten we pompoensoep vooraf en daarna aardappels met tilapia vis en salade. Met een drankje nog nagezeten aan het strand.