Maxi-Cosi in Cruise America C30

Omdat wij met een baby van negen maanden met een camper door de Verenigde Staten gingen reizen heb ik het internet afgestruind om uit te zoeken hoe ik een Maxi-Cosi (MC) vast kan zetten in de camper. Ik kon geen uitleg of beschrijving vinden. Daarom kan je hieronder lezen hoe ik de MC vast gezet heb. Wij reisden met een C30 van Cruise America.

De MC staat dwars op de, in de lengte geplaatste, bank. Hierdoor staat de MC met de rug naar de rijrichting. Ik heb voor deze bank gekozen omdat de banken aan de tafel alleen een heupriem hebben. Daarnaast past de MC niet op de bank als de tafel omhoog is en met de tafel omlaag kan er niemand bij de tafel zitten tijdens het rijden.

De heupriem van de voorste en middelste zitplaats is gebruikt voor het voeteneind van de MC. De achterzijde zit vast met een spanband.
Bank met spanband en riem

De spanband zit om het metalen frame waarop de bank rust. Hierdoor zit de MC vast aan het frame en niet aan het zitkussen. Op de foto is te zien dat de heupriem van twee zitplaatsen gebruikt zijn.
Onder de bank

Het hoofdeind zit vast met de spanband. Het voeteneind met de heupriem.
Maxi-Cosi op de bank

Disclaimer: Voor deze methode heb ik geen navraag gedaan of het wettelijk gezien mag. Het vast zetten van de MC op de beschreven manier is dan ook voor eigen risico.

Bewaren