Items afstrepen van de Bucketlist

Iedereen heeft het waarschijnlijk. Een lijstje met dingen die je gedaan wilt hebben voordat je doodgaat. Bij mij is een van die dingen het lopen van de Nijmeegse vierdaagse. Waarom zal je je vast afvragen. Ik wil het eens lopen om mee te maken.

Al een aantal jaar wilde ik mij inschrijven maar daar bleef er bij, of er was een vakantie gepland in dezelfde periode. Dit jaar is de 100ste vierdaagse, met een extra afstand van 55 km. Reden te meer om mij begin dit jaar in te schrijven. Samen met 54.324 anderen. Er zijn vijftig duizend startplekken. Doormiddel van loting ben ik één van de gelukkigen die voor de eerste keer mee mag doen.

Dan ben je ingeloot en begint het trainen. Maar hoe doe je dat naast een fulltime baan en gezin? Ik hoop voldoende. Op zondagmiddag snel de kinderen naar bed en een eindje wandelen, elke keer zo’n 15 tot 18 km. Daarnaast heb ik mij ingeschreven voor twee wandeltochten, Loop Leeuwarden 25 km en de Slachtemarathon 42,195 km.

Morgen is mijn eerste lange wandeltocht van dit jaar. De Slachtemarathon, een wandeling van 42,195 km door Fryslân. Dit jaar van Sexbierum naar Raerd. (http://www.slachtemarathon.frl/). Ik heb er zin in.

Om nog wat kilometers in mijn benen te krijgen ga ik volgende week de avond vierdaagse in Leeuwarden lopen. En nee, dat is niet de 5 of 10 km met kinderen. Het is vieravonden 25 km lopen. Na een dagje werken om 16:00 uur aan de start en ongeveer vier uur later bij de finish. Ach moet kunnen toch?